11 sept -17

Veckans klubbkväll var blytung kan man kanske säga. 9 klubbmedlemmar: AXR BFE CEV HDY JVU PVU VLK WZR och XTV hade nämligen bänkat sig kring sammanträdesbordet i klubbstugan för att höra SM6YFP Stig Eriksson berätta om hur man bär sig åt för att ta hand som sitt blybatteri. Här nedan ses Stig lägga ut texten med hjälp av sin laptop. Han blir något tydligare om man dubbelklickar på bilden.

Att det finns så mycket att veta om en ”vanlig” blyackumulator hade åtminstone jag, för att travestera Hasse Alfredsson, inte en aaaning om. Att lyssna på en person som verkligen kan sitt ämne är alltid fascinerande. Egentligen oavsett vad det handlar om.

När Stig slutat ställde han den obehagliga frågan om vi lärt oss något under kvällen.

Jo, en sak: Det verkar vara nästintill omöjligt att köpa en vettig  batteriladdare utan att rådfråga Stig. Och när man väl köpt den: Läs instruktionen, ända till sista bokstaven!

En nyttig lärdom var att tömma bilbatteriet genom att köra startmotorn tills den kroknar skadar inte batteriet om man dagen efter laddar upp det på korrekt sätt. Om man däremot glömmer att släcka ljuset eller på annat sätt långsamt tömmer det är det svårt att rädda batteriet.

Rätt skall vara rätt: För de som inte drar sig för att dra till skogs för att köra radio portabelt fanns det mycket att lära ikväll. På bilden nedan syns t ex ordförande Henrik / XTV ute i naturen med sin radio och ett par batterier. Om de var i gott skick när bilden togs vet väl ingen, men nästa gång det händer kan vi säkert räkna med att de är i toppskick!

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.