13 nov -17

Vintern kommer allt närmare. Ikväll var det minus 4 grader. Men i vanlig ordning hindrar det inte trogna SARKare att komma till klubbstugan på Hougen för att prata radio. Ikväll var följande 9 medlemmar där: AXR BFE HDY KHZ PVU VLK WZR XPU och Tommy.

Radiokonditionerna är dåliga f n, vi är ju mitt i ett solfläcksminimum. Några resultatlösa försök  från våra sida att få in VK9MA Mellish Reef i loggen var det enda för kvällen vi kunde notera.

Om vi upplevde uppgivenhet inför försöken att nå Mellish Reef är det nog inget mot hur gänget på den lilla ön i Stilla Havet upplevt tillvaron där. Deras hemsida vittnar tydligt om detta. ”Bad conditions have been awful”. Över 20 meter har det varit nästintill omöjligt.  De har ropat mest hela dagen på SSB på de högre banden tills de blivit blå i ansiktet utan att få svar. På de lägre banden har signalerna varit i brusnivåläge från alla kontinenter. De senaste dagarna har man dessutom kämpat mot svår QRN från stormar över Stilla Havet.

Som inte detta varit nog har man dessutom haft lokala problem: Av olika skäl har man förlorat ett par nätaggregat, upplevt kraftig vind som slitit sönder tälten och frestat antennerna till bristningsgränsen.

I början av ”utflykten” till ön klagade man dessutom över att det luktade fruktansvärt från fågelskit. Trots alla vedermödor har man tills i går ändå lyckats logga cirka 40.000 QSOn. Man kan dock förmoda att de är ganska trötta på ön och glada att kunna signalera QRT i morgon och åka hem.

Betydligt behagligare på Hougen, alltså. Kärnverksamhet med kaffe och hembakta bullar. Svårt att tänka sig bättre!

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.