14 maj -18

Ikväll var ordningen i klubben återställd i så motto att alla var i klubbstugan på Hougen efter förra veckans ”utflykt” till Orust. Som framgick av förra veckans blogginlägg åkte då sex medlemmar till Tommys verkstad för att då fixa till sina lådor till BITX-byggsatserna. 9 medlemmar sågs här ikväll: AXR BFE HDY JVU PVU VLK XTV Glenn och Tommy.

En bra stund under kvällen gick åt för att ta fram ett förslag till en lämplig radio för vår blinde medlem Glenn. Något som väl bäst kan beskrivas som ”brainstorming” utbröt. En del förslag kom fram som Tommy PVU åtog sig att fingranska till nästa måndag.

QSL via kort förekommer idag i betydligt mindre utsträckning än för 15-20 år sedan. Idag har de elektroniska rutinerna som LoTW och eQSL tagit över. Någon minns kanske en mindre utredning om detta som jag publicerade här i december i fjol. Om inte så syns den genom att peka här.

Nå, några QSL-kort droppar det faktiskt ännu in som man absolut bör besvara, om inte annat så av artighetsskäl. I detta sammanhang kan det vara på sin plats att peka på SARK:s klubbservice där SSA-medlemmar kan skicka med sina QSL-kort när klubben skickar sina. Klicka här.

Har ni kort att skicka, passa på att lämna dem nu på måndag. Då åker de med till SSA för vidare befordran till DARC, den tyska byrån, därifrån ut i världen.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.