18 dec -17

Under (förmodligen) årets sista måndagsträff på Hougen var vi 11 medlemmar: AXR BFE HDY JVU PVU VLK VWG WZR XTV SM6-8413 och Tommy.

”Förmodligen” 2017 års sista måndagsmöte eftersom årets sista måndag inträffar på Juldagen och då skall det nog mycket till för att någon medlem tycker det är värt att bryta julfirandet för att snacka radio. Något självsäkert har vi på detta forum påstått att det alltid är träff på Hougen på måndagar men här går nog gränsen. Nästan lika tveksamt påföljande måndag då det ju är Nyårsdag. Vi får väl se då….

Under 2017 har vi haft klubbträffar samtliga måndagar. I början av året var det förstås lite ”knackigt” under några måndagar då vi plötsligt stod utan el. Då tog vi vår tillflykt till ABF:s lokaler. Elleveransen rättades efterhand till och vi har därefter kunnat hålla våra träffar i klubbstugan på Hougen.

Medeltalet närvarande på måndagskvällarna ligger i år på 8,8 medlemmar per måndagsträff, vilket är obetydligt färre än under 2016.

Under förra årets sista måndagsträff hängde det ett stort orosmoln över oss: Vi hade några veckor tidigare fått besked från Vattenfall att vi inte kunde räkna med att vara kvar efter det kommande halvårsskiftet. Det såg också länge verkligt mörkt ut, men efter många turer kunde vi under hösten pusta ut, lokalen var räddad åtminstone till maj 2019. Visserligen kostade det oss en ordentlig peng för elkostnaden, men alternativet, dvs att stå utan lokal, var långt sämre. Vad är en radioklubb utan klubblokal?

Kvällen nu gick till stor del åt för att snygga till kabeldragningarna efter projektorinstallationen, bl a efter monteringen av en högklassig webbkamera. Anläggningen provkördes och befanns funka ufb.

En annan jobbspost var att slutföra årets närvarolistor till ABF för att få våra kostnadsersättningar.

Snart är det 2018. Då drar vi igång projektet med att bygga QRP-riggen Bitx40. På listan över projekt står också att få igång fjärrstyrningen av Myggenäs-QTHt. Med hjälp av bidrag från Thordénstiftelsen har vi beslutat beställa ett nytt slutsteg för 2M och 70CM.

God Jul och Gott Nytt År önskas alla medlemmar i SK6QA.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.