2 okt -17

Första måndagen i oktober och det är mörkt redan när vi kommer strax före klockan 19.00! Men mörker – eller annat – är inget som kan hålla klubbens medlemmar borta från klubbkvällarna. Inte så idag heller, utan här var det 9 medlemmar: AXR BFE HDY JVU PVU VLK WZR XTV och Tommy.

”Meckar-gänget” verkar aldrig få nog med internetkapacitet. Ikväll var det ett spikande för att få tillgång till mer resurser. Mitt i allt oväsen höll journalisten Johan Mikaelsson på att inhämta stoff till en artikel i nästa nummer av QTC.

Bortsett från tråddragningen gick större delen av kvällen åt att peppra Johan med fakta om SK6QA:s framfart inom Ham-världen. Med tanke på allt han skrev ner i sitt block kan man befara att hela novembernumret kommer att bestå av SK6QA:s nästan 40-åriga historia. Men de flesta tyckte nog att det var trevligt att få berätta om vad vi håller på med.

I förra veckans blogg berättade jag om ARRL:s upprop för att få ihop 50 vältränade radioamatörer till hjälp för ARC (American Red Cross) i deras hjälparbete efter den tropiska storm som drabbade Puerto Rico.

Uppropet låg ute i mindre än 24 timmar. När 350 anmälningar kommit in stängdes nämligen ansökningsblanketten.

Till höger här ses Ham Aid, en utrustning som ARRL lånar ut i samband med katastrofinsatser. Vad innehållet är syns bättre om man håller ner Ctrl-tangenten och rullar med mushjulet.

ARRL söker f ö donationer för att öka lagret av dessa kits. Något för SSA?

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.