20 nov -17

Istället för att som vanligt räkna upp vilka som var här ikväll redovisas deras närvaro med följande bild. Ställ markören på bilden, håll ner Ctrl-tangenten och rulla mushjulet så syns allt bättre.

För alla som  inte känner igen medlemmarna sedda bakifrån redovisas de medsols från SM6JVU i den röda jackan, SM6BFE, SM6HDY, SA6CEV. SM6WZR, SM6XTV, SM6PVU, Tommy och SM6VLK. Den tomma stolen tillhörde för kvällen SA6AXR, dvs undertecknad. Totalt 10 alltså,

Anledningen till mötet var uppstarten av byggprojektet BITX40, som bl a beskrivit i QTC Nr 4. I färdig form blir det en Arduinostyrd QRP-rig för SSB på 40 meter, dvs en Raduino…. Det är Johan SM6WZR som leder projektet, som kommer att pågå varannan måndag fram till i mars.

För några veckor sedan hade vi besök av en journalist från Lokaltidningen Stenungsund. Det resulterade i ett helsidesreportage om SK6QA som fanns infört i lördagens tidning (18/11). Intresserade kan läsa reportaget genom att klicka här. Det sägs att all reklam är bra, det gäller ju att synas.

Genom vårt medlemskap i ARRL får vi varje vecka ett nyhetsbrev vi email. Läsare av denna blogg har säkert märkt att jag ibland saxat något från dessa brev och lagt in det här. Ett stående inslag i nyhetsbreven är en uppdatering av hur solen mår i något som heter The K7RA Solar Update. Som service åt er som inrättar radiokörandet efter solens tillstånd kopierar jag in innehållet under fliken Aktiviteter. Även för vi andra, som liksom undertecknad, kör radio när andan faller på oavsett om solen skiner eller ej, kan det vara intressant läsning.

Nästa måndag är det kvartalsmöte. Det är ett bra tillfälle att komma med förslag om vad vi skall ägna oss åt framöver.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.