4 jan -18

Det är väl inte fel att säga att det nya radioåret på Hougen började med en ”smygöppning” eftersom det skedde på en torsdag? Visserligen hade ordförande Henrik / XTV i mellandagarna skickat ut en mejlblänkare om att åtminstone han tänkte vara på klubben på torsdag. Men det var ändå lite överraskande att så många som 7 medlemmar mötte upp: AXR LZQ PVU WZR SM6-8433 XTV och Tommy.

I början av oktober skickade Johan / WZR ut en inbjudan till BITX40, en aktivitet som går ut på att bygga en QRP-rig. Nu undrar vi ju hur det gått med detta projekt? Jo, sex medlemmar anmälde sitt intresse och i början av december beställdes dessa byggsatser från Indien.

Ganska snabbt kom två av byggsatserna, men sedan har det varit väldigt tyst. Beställningarna sker via PayPal och denna utomordentliga kanal är mycket noga med att hålla köparen informerad om leveransen fortgår. I en av mellandagarna skickade vi ett mejl till HF Signals och bad om besked.

Samma dag fick vi följande svar:  Sincere Apologies. We are getting the replenishment of BITX40 stock this weekend. We will be able to ship early next week // HF Signals Team.

Igår, dvs 5/1, fick vi besked från PayPal det alla resterande 4 byggsatser är levererade till Indiapost. När vi kan förvänta oss att ha dem på bordet i klubblokalen beror på hur tull och PostNord agerar, erfarenhetsmässigt någonstans mellan 10 dagar och 3-4 veckor.

Mesta tiden under ”extrakvällen” kan väl bäst beskrivas som att vi underhöll kärnverksamheten – kaffet. Några färska bullar för tilltugg hade förstås ingen tänkt på att ordna.

På måndag, 8/1, är det första riktiga klubbkvällen för 2018. Då förväntar vi oss en klubbstuga full med entusiastiska radiogubbs färdiga att ta tag i allt som blev ogjort 2017!

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.