6 nov -17

9 klubbmedlemmar var här ikväll: AXR SM6-8413 BFE HDY JVU VLK WZR XTV och Tommy.

Vi hälsar vår senast registrerade medlem Henrik Zetterlund, SM6-8413 välkommen i gänget. Han är medlem nr 31. Vi är således på väg mot vår 40:e medlem.

Mellish Reef är en liten atoll i Korallhavet en bra bit öster om Australien. Dit har ett gäng hams med svenskt deltagande begett sig för att under 14 dagar lufta signalen VK9MA. Eftersom det är en av ett 30-tal länder SK6QA ännu inte har fått in i loggen försöker vi nu avhjälpa detta. Men det gick inte så bra ikväll, pile-upen var alltför massiv. Vi får vänta någon vecka så att alla kilowattstationer fått ”köra av sig” innan vi ”small pistols” får en rimlig chans att komma igenom. Utöver de vanliga moderna i Dxpeditioner, CW, SSB och RTTY, kommer man för första gången även utnyttja den nya moden FT8.

Tråcklet att få till installationen av projektorn tillsammans med Skype fortsätter. Ambitionerna är höga utan att det får kosta för mycket. Faktiskt verkar de största problemen ligga i hur man hanterar datorn så att resultatet skall bli det önskade.

Det finns en rad fördelar med medlemskapet i en radioklubb, t ex att få hjälp med att sätta upp en antenn. Tidigt i höstas började vi undersöka möjligheterna för vår blinde medlem Glenn att få till en lyssnarantenn där han bor i en tvåvåningslänga på Tubbegatan i Skärhamn. En mycket tillmötesgående hyresvärd gav oss tämligen fria händer för detta och i söndags åkte Leif / HDY och Johan / WZR ut till Glenn för att rigga till en enkel tråd till hans radio.

Tyvärr blev det inte så bra. Störnivån visade sig vara alldeles för hög och det gick egentligen inte att höra någonting. Ledsen dag för Glenn alltså. Leif och Johan misstänker att problemet kan vara en oavstörd fläktanläggning i fastigheten. Men skam den som ger sig. Nu skall vi försöka förmå hyresvärden låta oss mer noggrant undersöka störkällan. Fortsättning följer.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.