8 jan -18

Första ordinarie klubbafton på det nya året. 8 klubbmedlemmar var här ikväll: AXR BFE HDY JVU PVU WZR XTV och Tommy.

Men någon riktig fart blev det inte. Vi går nämligen lite som i väntas tider för närvarande och det av två orsaker. Dels var det meningen att byggprojektet BITX40 (som av olika skäl skjutits upp flera gånger) äntligen skulle dras igång ikväll. Men som framgick av förra blogginlägget är fyra byggsatser försenade. Det projektet kommer därför inte igång förrän i slutet av januari.

Dels väntar vi leverans på slutsteget Big Tajfun 1000 som vi beställda för ett tag sedan. Det blir en viktig del i uppbyggnaden av remote-köret av Myggenäs-QTHt. Också detta lär komma i slutet av januari.

I avvaktan på dessa leveranser ägnade en del av oss ikväll en del tid för planering runt dessa båda projekt som säkert kommer medföra intressanta klubbkvällar i februari/mars.

Vi andra som inte direkt är inblandade i något av de nämnda projekten diskuterade allmänna saker runt radiohobbyn. Vi tittade t ex på en Youtube-film om den stundande 3Y0Z-Dxpeditionen till Bouvet-ön. Filmen visade tydligt att det verkligen inte är någon enkel weekendtripp precis. ARRL skriver t ex i en nyhetsblänkare bl a:

The 3Y0Z team, which consists of 20 highly experienced radio amateurs, said it’s on schedule for a January 13 departure to Bouvet Island, ”the most remote island on Earth.”

Och inte är den särskilt billig heller. Teamet har betalat USD 500.000 till transportören för fartyg och helikoptrar. Men de behöver mer pengar för att kunna köpa mer helikoptertid och det kommer också in många bidrag nu från alla världens hörn.

Vill man vara med och bidra är det väl enklast att utnytta PayPal. För den som inte har anslutit sig till detta betalmedel men ändå vill vara med och hjälpa 3Y0Z-teamet har DX Supply i Stockholm ordnat ett sponsringspaket som kostar 250 kronor som oavkortat går till teamet. Klicka här.

3Y0Z tillhör f ö de drygt 30 länder som SK6QA ännu inte fått i sin logg så vi får nog överväga ett bidrag.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.