9 april -18

Medlemsuppslutningen på måndagarna verkar hålla i sig. Ikväll var vi 9 stycken: AXR BFE HDY JVU PVU WZR XTV SM6-8413 och Tommy. Jämförelsevis ligger vi hittills i år en bra bit före tidigare år.

Större delen av styrkan ägnade kvällen åt att få ordning på sina BITX40-riggar. Johan / WZR som leder byggandet har lagt stor kraft på att fixa fram lämpligt studiematerial, både från nätet och från filmer på Youtube.

Aktiviteten runt bordet med riggbyggandet är tidvis så intensiv att det ibland är svårt att bereda plats för vår egentliga kärnverksamhet: att fika med färska bullar från Leifs HDYs XYL Lilian. Vi är henne ett stort tack skyldig för idogt bakande. Denna radioklubb är mycket: klart den med de godaste bullarna – och den mest aktiva i Bohuslän. Eller?

I förra veckans blogg ställde jag den provokativa frågan om kölistan till radiohobbyn någonsin varit särskilt mycket längre än idag. Inga kommentarer hördes (kanske beroende på att ingen läste?). Ett mått på aktiviteter är deltagandet i contests. Den största i världen, CQ WW, har en detaljerad historik på sin hemsida. Där kan man lätt konstatera att antalet deltagare i världen ständigt ökat sedan de inleddes på 1950-talet och ökar ännu. Även antalet svenska deltagare i CQ WW har ökat, dock inte i samma takt som övriga länders deltagare.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.