Inbjudan till byggprojekt

Inbjudan till ett byggprojekt med kunskapsförhöjning

Inbudan kurs Bitx40

SARK inbjuder dig till ett byggprojekt med påföljande genomgång av kretslösningen. Är du intresserad av att bygga din egen radio? Förr var det kanske mer självklart än idag att en radioamatör byggde sin egen radio. Vi tänker nu göra det I vår radioklubb tillsammans som ett kul projekt där vi förhoppningsvis kan lära oss något på köpet.

Egenbygge

Projektet är runt den populära byggsatsen BITX 40 som även presenterats I QTC Nr4/2017. Själva elektronikdelen är i stort sett klar vilket ger att mesta arbetet består i mekanik. Eftersom vi inte har tillgång till alla förutsättningar I form av mekaniska verktyg så kommer projektet att utföras så att man gör de mekaniska delarna på sin radio mest på hemmaplan men att vi gemansamt planerar och går igenom konstruktionen på plats I vår klubblokal. Detta gör att vi kan ge varandra stöd och tips hur man kan konstruera det mekaniska. Vi kommer också att försöka oss på att anpassa programvaran för att ytterligare personalisera din radio.

Kunskap

Vi vill inte bara bygga vår egen radio, vi vill också förstå hur den fungerar. Därför kommer vi att gemensamt gå igenom konstruktionen del för del. Om man vill, kan man välja att bara delta på genomgången av kunstruktionen.

20 November drar vi igång

Vi startar upp denna måndagskväll och lägger upp planen tillsammans.
Vi kommer att köra åtmistone 5 ggr genamnsamt där vi går igenom konstruktionen och hjälper varandra att komma vidare.

Kostnad:

59$ för byggsats, resten skaffar du själv

Mer info om byggsatser finner du på tillverkarens hemsida.

Vill du vara med?

Hör av dig till Johan sm6wzr@sk6qa.se

 

Kommentarer inaktiverade.