26 feb -18

Kvällen var vikt för vårt årsmöte med efterföljande kvartalsmöte. 13 röstberättigade medlemmar hade bänkat sig kring sammanträdesbordet kl 19:00: AXR BFE CEV HDY LJU LZQ PVU VLK WZR XTV YPE SM6-8413 och Tommy. Dessutom deltog ZEM och WYA via Skypelänk. Denna ville inte riktigt fungera som vi hoppats, delvis beroende på att vi än så länge är otränade med detta medium.

Ordförande Henrik XTV svingade vant klubban vid detta sitt tredje årsmöte och kunde belåtet konstatera att styrelsen fick sin ansvarsfrihet och att valen gick som planerat. Det blev en stunds diskussion om medlemsavgiften från 2019 men vi kunde ganska snabbt enas om en höjning på en hundring till 450 kronor.

Efter att vi mumsat på de för årsmötet traditionella semlorna, fortsatte vi med kvartalsmötet. Det är här vi ventilerar de aktiviteter som pågår och lägger upp planer mot nya djärva mål. Tyvärr måste vi medge att detta med djärva mål inte är vår starka sida. Det är oftast – som ikväll – tämligen tomt på idéer. Detta trots att vi är medvetna om att nya aktiviteter är nyckeln till att vara en intressant klubb som lockar nya medlemmar.

I detta forum har vi följt 3Y0Z-DXpeditionens strapatser på väg till och ifrån Bouvetön. När detta gäng nu kommit välbehållna till Kapstaden pågår planeringen för en ny DXpedition, 3YZI som beskrevs här för ett par veckor sedan. Klicka här.

Historien fortsätter. Detta nya gäng har erbjudit det tidigare gänget samarbete för en ny tripp till Bouvetön, något som avböjts med motiveringen att man har egna planer på gång. Intresserade kan läsa om detta på länken nedan:

http://www.arrl.org/news/3y0i-bouvet-dxpedition-invites-3y0z-team-to-join-forces

Nästa måndag har vi annonserat att vi har öppet hus för alla som är intresserade av vad vi radioamatörer håller på med under våra klubbträffar.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.