5 mars -18

Ikväll var det planerat för Öppet hus för alla intresserade. 10 klubbmedlemmar: AXR BFE HDY JVU VLK WZR XTV Conny Glenn och Tommy satt beredda att berätta vad vi håller på med på våra klubbkvällar. Men tji fick vi, det kom inte en enda. Det är andra gången vi bjudit till denna begivenhet utan resultat. Nästa gång – om det blir någon – får vi hitta något bättre sätt att göra  det känt.

Det var naturligtvis trist att ingen kom under vårt öppna hus men här finns det alltid mycket att greja med. Johan / WZR fortsätter att söka de bästa lösningarna för att styra slutsteg och preamps i vårt pågående projekt att fjärrstyra Myggenäs-stationen. Ikväll konfererade han med Jan / BFE i ämnet. Jan har f ö sedan något år tillbaka en snarlik lösning till sitt fjärrstyrda QTH.

Nyheten om att PTS aviserat införa avgift för att köra med mer effekt än 200 watt har nu även nått ARRL i USA. Enligt deras rapportör, Henryk Kotowski SM0JHF, finns det i Sverige ganska många som anser att det nuvarande tillståndsfria förhållandet lett till en – i deras ögon – betydande försämring av kvalitet och disciplin i luften. Ämnet  är f n föremål för omfattande diskussioner i Sverige rapporterar ARRL.

Och så några ord om den avbrutna DXpeditionen 3Y0Z till Bouvet Island. Teamet har nu haft tid att reflektera över det skedda och konstaterar att det svåraste minnet var från sista dagen utanför ön när vädret var perfekt för en landstigning men att fartygets kapten under natten beslutat avbryta operationen och segla därifrån, ett beslut som visade sig vara klärvoajant. Det mekaniska fel som senare drabbade fartygets maskineri kunde ha lett till att delar av expeditionen blivit strandsatt på ön.

3YOT Bouvet Island Team: We’ll Be Back
Nu är man i full gång att planera för en ny ”utflykt” till ön. Optimismen om detta har ökat sedan man fått löfte om återbetalning från det chilenska rederiet och att ingen av alla donatorer (inklusive SK6QA!) har begärt pengarna tillbaka. Så nu är man i full gång med att hitta en ny båt.

Intresserade kan läsa hela ARRL-flashen på länken här:
http://www.arrl.org/news/3y0z-bouvet-island-team-we-ll-be-back

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.