26 mars -18

Detta var första måndagen i år med dagsljus när vi drog igång veckans klubbträff. Det berodde givetvis på att det nu åter är sommartid, men någon sommar är det förvisso inte, för den del inte heller någon vår: nej det föll t o m lätt snö på parkeringen. Alltså perfekt för att dra sig in i stugan och ägna ett par timmar åt radiohobbyn. 10 medlemmar var här ikväll: AXR BFE CBT HDY LJU PVU VLK WZR XTV och Tommy.

Vår pågående studiecirkel (BITX40) som går ut på att bygga en Arduinobaserad QRP-rig för 40M SSB går vidare. Det är sju medlemmar som ägnar varannan klubbmåndag åt att färdigställa sina byggsatser. Enligt planen skall de vara klara någon gång i början av maj, alltså lagom till Portabeltestens våromgång i slutet den månaden.

Här intill ses en av deltagarna, Anders SM6LJU djupt koncentrerad i försöken att få ordning på en komponent. Detaljerna syns betydligt tydligare om man klickar ett par gånger på bilden.

Fler exempel på denna typ av aktivitet tror vi är bra för att öka attraktiviteten för klubblivet.

I en annan del av lokalen  syntes Leif / HDY med lödkolv i högsta hugg i färd med att få ordning på förstärkaren till en vintage juke box tillhörande Tony / CBT. Leif gillar att greja med prylar som är bestyckade med riktiga radiorör.

Upprustning av gammal jukebox LF-förstärkare
CBT/HDY

Jan / BFE som numera helst ägnar sig åt de högre banden kunde ikväll inte låta bli att ägna en stund åt 20 metersbandet och få TJ2TT (Cameroon) i loggen.

Ja, så skiftande kan det vara en klubbkväll i mars. När vi sedan gick hem efter nio-slaget hade det fallit fem centimeter snö på parkeringsplatsen.

73
Bruno / AXR

Kommentarer inaktiverade.